נשיכת כלב היא לא דבר של מה בכך! תשאלו את אלו שהרגישו את לסתות הכלבים ננעצות בהם.
בפקודת הנזיקין קבע המחוקק, כי כל נזק דרוש הוכחה של מעשה רשלני. אבל, במקרה של נשיכת כלב הניזוק לא צריך להוכיח רשלנות שכזו.
הבעלים של הכלב אחראי באופן כמעט מלא לכל נזק שיגרם לניזוק כתוצאה מנשיכת כלבו. לזה יש מספר חריגים:
סעיפי ההגנות העומדות לבעל הכלב שהזיק
לבעל הכלב עומדות מספר הגנות שאם יוכיח אותן, התביעה נגדו תידחה. אחת ההגנות הנה הגנת הסגת הגבול: במקרה שבו אותו אדם שננשך נכנס לשטח המקרקעין של הבעלים של הכלב, יכול ותעמוד לבעל הכלב שנשך הגנה.
הגנה נוספת – כאשר האדם שננשך תקף את הבעלים ו/או קרוביו ממעגל ראשון (בת זוג, הורים וילדים) והכלב עשה כן כדי להגן עליהם.
הגנה נוספת – כאשר אותו אדם שננשך על ידי הכלב התגרה בו [כאן תמיד נשאלת השאלה מה זה התגרה ? האם ליטוף פניו של הכלב או הוצאת כדור מפיו מהווה התגרות ? כמובן שכל מקרה לגופו ?]
האם יש רלוונטיות לשאלה האם הכלב מחוסן או לא?
כן. בהתאם לחוק להסדרת הפיקוח על כלבים, התשס"ג – 2002 מחייב החוק על מספר פעולות שעל בעל הכלב לעשות כאשר הוא מחזיק בביתו כלב [מכל סוג]:
לחסן, להניח שבב תת עורי, להחזיק ברישיון מתאים וכן לרשום את הכלב ברישום הווטרינרי ובנוסף להחזיק את הכלב ברצועה בעת טיול בחוץ.
כמובן שהפרה של אחת או יותר מהוראות אלו יכולה להטיל אחריות במקרה של נשיכה על הבעלים של הכלב ויהיה לו קשה לעשות שימוש בהגנות המפורטות דלעיל.
מה עושים במקרה של נשיכה?
ראשית יש לקבל את פרטיו המלאים של הבעלים וכן סוג הכלב. איסוף המסמכים והתמונות של מקום הנשיכה ובכלל זה תמונות של מוקדי הנשיכה ובתוספת מסמכים רפואיים.
דיווח למחלקה הווטרינרית ולמשטרה על ידי הגשת תלונה.
פניה לעורך דין שמתמחה בתביעות מהסוג דנן שיוכל להדריך וללוות אתכם עד שלב הפיצוי שמתחיל ממינוי של מומחה רפואי בתחום [אורתופדי/פלסטיקאי/נוירולוגי/נפשי] כדי לתמוך ולהוכיח נכות כתוצאה מהתאונה.
מדוע משרד רועי לוי
עו"ד רועי לוי עוסק בתחום הנזיקין כבר 15 שנים, מכיר, טיפל ומטפל גם כיום במקרים של נשיכת כלב ולכן הוא מלווה את המשפחה באופן אישי ובסבלנות רבה, מתוך הבנה, כי הטיפול בתביעות אלו הנו רגיש ודורש מיומנות ומקצועיות רבה.