חוקרי ביטוח – מה אתם יודעים עליהם ?

חוקרי ביטוח – מה אתם יודעים עליהם ?

מה לא נכתב ולא נאמר על חוקרים פרטיים. כולכם שמעתם סיפורים כאלו ואחרים, אבל, מה אתם באמת יודעים עליהם ובעיקר עד כמה אתם מודעים לזכויות שלכם ?

ראשית חשוב שנדע, כי חוקר פרטי מוסדר בחוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה, תשל"ב – 1972 ולמעשה מדובר באדם שהוכשר על ידי המדינה לבצע חקירות [מסוגים שונים] ועמד במבחנים שקבועים בחוק, עד לקבלת רישיון בתוקף.

תפקידו של החוקר מוסדר אף הוא בחוק לרבות בתקנות החוקרים (אתיקה מקצועית) ושם קיימות ההגבלות מסוגים שונים שמוטלות עליהם ורלוונטיים עד מאוד אליכם.

כך למשל, חוקר פרטי מחויב להודיע לנחקר, כי הוא "חוקר פרטי" ולהציג בפניו רישיון חוקר בתוקף והוא אינו רשאי להציג עצמו כ"שליחו של אדם פלוני או כמי שפועל מטעמו". למשל: בפסק דין שניתן בבית המשפט המחוזי בעניין ת.א 2176/08 פסל בית המשפט את דו"ח החקירה של הנתבעת משום ש"החקירה בוצעה בניגוד לחוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה ולתקנות האתיקה שהותקנו מכוחו. לחוקרת אין רישיון לעסוק כחוקר פרטי והיא עודנה מתמחה. יתר על כן את ממצאי חקירתה דלתה החוקרת מהתובעת באמצעות מצג שווא, לפיה היא נציגה של עמותה לשמירה על זכויות אדם".

החוקר אף לא יכול להציג עצמו כבעל מקצוע הטעון רישיון על פי חוק [למשל שוטר או נציג ציבור או כל תפקיד בעל רישיון שניתן לו בחוק].

האם אני מחויב לשתף פעולה עם חוקר ביטוח ?

תלוי. במידה והפעלתם פוליסת ביטוח והחוקר הנו חוקר מטעם חברת הביטוח שלכם, אתם נדרשים ואף חייבים לשתף עמו פעולה באופן מלא. ברם, גם כאן יש מגבלות. חוקר פרטי לא יכול לשדל אתכם להשגת ראיות בעורמה, ולא יכול לבקש מסמכים שאין להם כל קשר לגוף החקירה.

במצבים אלו מומלץ ואף לדעתו של הכותב חובה להיוועץ עם עו"ד טרם החקירה על מנת שהחקירה לא תפגע בזכויותיכם.

במצבים בהם מדובר בחוקרים מטעם צד ג' [קרי הצד השני] כאן רצוי מאוד להיוועץ עם עו"ד מנוסה שידע להכווין אתכם ולסייע בהכנה או דחיית הדרישה לחקירה.

שאלות נפוצות

האם אני רשאי להקליט את השיחה/פגישה עם החוקר ?

כן. החקירה אינה סמויה ואף רצוי שגם אתם תקליטו ותקבלו העתק מטופס ההודעה שהחוקר גובה מכם.

האם אני צריך להסכים למסירת הטלפון שלי לידי החוקר לצורך בדיקות איתור או קבלת תמונות ?

תלוי. בכללי וככל ואין לכם סיבה מיוחדת שלא למסור, ההמלצה לשתף פעולה ולמסור את הנייד לחוקר על מנת שיוכל להוציא תמונות ו/או איכונים של מיקומכם במועד התאונה, בבחינת "אין לי מה להסתיר".

ברם וככל ויש סיבה כנה ואמיתית מדוע לא למסור, תוכלו לסרב כאמור, אך תהיו חייבים לנמק בהסבר משכנע [כמובן שהדבר ייבחן על ידי שופט ככל והתיק יגיע לערכאות]. לדוגמא, טענת לקוח שהיה במקום אחר בניגוד לאמור בטופס ההודעה לחברת הביטוח, התקבלה לאחר שהוסבר שאותה שעה היה עם המאהבת שלו ולא רצה שהמידע "האמיתי" יפגע בו.

מהן ההשלכות של סירוב להיחקר על ידי חוקר ביטוח ?

במקרה ומדובר בחוקר של צד ג' [הצד השני], לא קרה דבר. במידה ומדובר בחוקר של הביטוח שלכם, אתם צפויים לבעיה ואף לדחיית כיסוי במקרים חמורים ו/או לכל הפחות בעיכוב במתן החלטה של חברת הביטוח.

במקרים אלו חשוב מאוד להיוועץ עם עוה"ד טרם הודעתם על סירוב לחקירה.

חוקרי ביטוח – מה אתם יודעים עליהם ?
לקביעת פגישה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם !

מאמרים נוספים

עורך דין נזקי רכוש
עורך דין לנזקי רכוש את תחום הנזיקין ניתן לחלק לשני חלקים עיקריים: נזקי גוף ונזקי רכוש. עורך דין נזיקין מתמחה...
המשך קריאה
עורך דין תאונת עבודה
עורכי דין לתאונות עבודה תאונת עבודה מוגדרת ככל פגיעה המתרחשת בתחום עבודתו של עובד שהינו שכיר. עם זאת, זהו לא...
המשך קריאה
עורך דין תאונות דרכים
עורך דין לענייני תאונות דרכים כמעט מידי יום מתרחשות ברחבי המדינה תאונות דרכים, החל מתאונות קלות דרך קשות ועד קטלניות....
המשך קריאה
עו"ד נזקי גוף
עורכי דין לנזקי גוף מקרים של תאונות כגון תאונות עבודה, מחלות עקב מקום עבודה, רשלנות רפואית לצד כל נזק גופני...
המשך קריאה
מהי תאונת עבודה ומדוע כדאי להיוועץ עם עו"ד?
תאונה, מחלה או פגיעה גופנית או שכלית שנגרמה לעובד, בשל רשלנות המעסיק או הפרת חוק מצדו, בזמן העבודה או כתוצאה...
המשך קריאה
ייפוי כוח מתמשך

המשך קריאה
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support