נזקי גוף יכולים לקרות לכל אחד מאיתנו בנסיבות שונות. זו יכולה להיות תאונת דרכים, תאונת עבודה, מחלה או הגעה למצב סיעודי. ישנם גורמים שונים האחראים לפצות במקרים של פגיעות למשל חברת ביטוח בה יש ביטוח חובה כשמדובר על תאונת דרכים, חברת ביטוח שיש בה ביטוח בריאות במקרה של טיפול או ניתוח והמוסד לביטוח לאומי האחראי על רווחת האזרחים המשלמים לו מדי חודש באופן קבוע. בכל מצב בו נפגעתם חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בנזקי גוף. הוא ינחה אתכם כיצד לפעול, לאילו הגורמים להגיש תביעה וגם יסייע בהגשתה.
הגשת תביעה לביטוח לאומי- ממה מתחילים?
הגשת תביעה לביטוח לאומי אינה עניין קל. במיוחד כאשר מדובר על תביעה בעקבות פגיעה משמעותית כך שהציפיה שלכם היא לקבל קצבה גבוהה ולטווח ארוך. ככל שהסכום גבוה יותר והקצבה היא למשך זמן ארוך יותר עד קצבה קבועה, כך יהיה קשה יותר לקבל את המגיע לכם. לכן לפני הגשת התביעה התייעצו עם עורך דין לתביעות ביטוח לאומי. עורך דין המתמחה בתביעות אלה מכיר את אופן ההתנהלות שנדרש מול ביטוח לאומי, מה חשוב לציין בתביעה ואילו מסמכים כדאי לצרף כבר עם הגשתה כדי לא להביא לסרבול ובירוקרטיה מיותרים. ההתייחסות לתביעה המנוסחת ע"י עורך דין תהיה רצינית יותר ולכן כדאי שעורך הדין יהיה מעורב בכל השלבים.
להתגבר על מכשולים בדרך לפיצויים בעזרת עורך הדין
גם אם מדובר על מקרה אחד, לעיתים יש מקום להגיש יותר מתביעה אחת לביטוח לאומי, כשכל תביעה מוגשת למחלקה שונה. כך למשל במקרה של תאונת עבודה עם פגיעה משמעותית, תוגש תביעה נפרדת למחלקת אובדן כושר עבודה בה ניתן פיצוי לתקופה של עד 90 יום, וגם למחלקת נכות כללית כאשר ישנה פגיעה המצדיקה אחוזי נכות וקצבה זמנית או קבועה. גם מקרים של מחלת מקצוע או מיקרוטראומה הנגרמים בעקבות שנים של עבודה בתנאים לא נאותים או תוך חזרה על פעולה שגרמה לנזק משמעותי יש מקום להגיש תביעה לשתי המחלקות.
עו"ד רועי לוי הוא בעל ניסיון רב בהגשת תביעות לביטוח לאומי וטיפול בהן, כולל הגשת ערעור על החלטת הוועדות הרפואיות וייצוג בוועדת ערר. מוזמנים ליצור קשר.